вторник , 18 юни 2024
Начало / Новини / Чист, интелигентен и измерим резултат за охлаждаща течност

Чист, интелигентен и измерим резултат за охлаждаща течност

Откакто Бруно Фогелсанг пое управлението през 2007 г., Verwo AG в Райхенбург (Швейцария)се превърна от традиционен занаятчийски бизнес до един от най-модерните и иновативни доставчици в Европа на високопрецизни метални части. В стремежа си към съвършенство, компанията избра революционната система за управление на течности FLUIDLYNX COOLANT

В машинното производство компанията разполага с 21 най-съвременни CNC стругове и CNC фрезови центри от известни производители като DMG. След това специалистите на Verwo произвеждат високопрецизни части за клиенти в секторите на вентилите, полупроводниците и медицинските технологии, както и за енергийната индустрия и машиностроенето. Изискванията на тези клиенти са изключително високи. Понякога те стигат толкова далеч, че всяка стъпка от процеса трябва да бъде документирана до най-малкия детайл. Някои детайли дори се произвеждат според спецификациите „Копирай точно“. Тук целият производствен процес се съгласува с клиента и не може да бъде променян повече.

ГЛАВНИЯ ВЪПРОС: ОХЛАЖДАЩА ТЕЧНОСТ


Охлаждащите смазочни материали са често подценяван фактор в производствения процес, въпреки че когато са перфектно координирани, те могат да подобрят качеството на повърхността, да удължат живота на инструмента, да увеличат производителността и да намалят разходите. Въпреки това, охлаждащите смазочни материали също са много чувствителни среди, които трябва надеждно да се поддържат в баланс и да се наблюдават. Допреди три години съответният машинен оператор във Verwo отговаряше за състоянието на охлаждащата течност. Той измерва стойностите ръчно и от време на време. Това е обвързано с ценен капацитет и отнема време. Документирането също отнемаше много време и, както всяка човешка дейност, беше предразположено към грешки. Автоматизацията на управлението на течностите беше необходима. Бяха поискани различни оферти от производители. Предложението на MOTOREX със собствена разработка FLUIDLYNX се очерта като технологичен лидер. В същото време ноу-хауто като производител на технологии за смазване и високото ниво на консултантска експертиза бяха много убедителни.

ОПТИМИЗИРАНО ПРОИЗВОДСТВО


В първата стъпка бяха инсталирани четири КУТИИ ЗА МОНИТОРИНГ ОХЛАЖДАЩА ТЕЧНОСТ – FLUID LYNX . Основно предимство на системата е, че тя може да бъде интегрирана по време на текущо производство. Изисква малко пространство и само една връзка за захранване, вода и сгъстен въздух. Контролната верига на охлаждащата смазка се осъществява чрез два малки пластмасови маркуча (захранваща и връщаща линия). Всяка COOLANT BOX може автономно да наблюдава и управлява до шестнадесет CNC машинни . FLUIDLYNX не само измерва двата най-важни параметъра на водосмесима охлаждаща смазка, pH стойността и концентрацията, но също така температурата и електрическата проводимост. Специалният акцент на системата обаче е, че тя не само измерва стойностите, но и независимо контролира спазването на зададената концентрация на емулсията. Чрез автоматично регулиране на концентрацията и нивото на пълнене на резервоара, надеждността на процеса, ефективността на разходите, наличността, производителността и качеството се увеличават многократно. Благодарение на последователната работа, Verwo спестява от употребата на охлаждащ смазочен концентрат и по този начин също намалява оперативните разходи с удължен експлоатационен живот на емулсията. Това автоматично води и до по-ниски разходи за изхвърляне. Особено радостен е фактът, че работната среда се подобри значително за служителите и околната среда.

СВЪРЗАН И ГОТОВ ЗА БЪДЕЩЕТО
Чрез постоянното събиране на данни FLUIDLYNX документира всички стойности на емулсията във фонов режим, които могат да бъдат достъпни онлайн по всяко време. Събраните данни могат или да бъдат подавани във вашите собствени IT системи, да се съхраняват в облак или да се съхраняват локално на FLUIDLYNX. Това е централен фактор за управлението на качеството във Verwo AG. Измерените стойности вече не трябва да се регистрират ръчно, а са достъпни цифрово за оценка и документиране. В същото време се създава сигурна база в реално време, за да може бързо да се намесим при евентуални отклонения. Системата също така може да прехвърля данните към всеки смартфон чрез приложение. Всички съответни производствени данни се визуализират с помощта на специален софтуер и са достъпни за всички служители 24/7.

ДОВЕРИЕ И ОТГОВОРНОСТ
За Verwo доверителното партньорство е поне толкова важно, колкото техническите параметри. Мартин Стругер, производствен мениджър във Verwo, е ентусиазиран от сътрудничеството с екипа на MOTOREX. „Сътрудничеството работи гладко и 100% надеждно. Ето защо, по предложение на MOTOREX, ние делегирахме отговорност за нашите системи FLUIDLYNX и на нашите обучаеми. » Младите професионалисти следят всички функции, осигуряват експлоатационните материали, извършват необходимата поддръжка и са в постоянна комуникация с MOTOREX. Това означава, че те участват активно в производствения процес и дават ценен принос за успеха на компанията ни.

Проверете

МОТОРЕКС_БУТИЛКА

MOTOREX ПРЕДСТАВИ НОВА 1-ЛИТЪР X-SHAPED БУТИЛКА

В Италия на изложението EICMA, MOTOREX представи наследника на 1-литровата си  бутилка, известна като „хобот …

x
Този уеб сайт използва бисквитки. Повече информация. Затвори