петък , 12 юли 2024
Начало / Новини / НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПОКАЗВА УМЕНИЯТА СИ

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПОКАЗВА УМЕНИЯТА СИ

НОВО ПОКОЛЕНИЕ  СМАЗОЧНО ОХЛАЖДАЩИ ТЕЧНОСТИ ПОКАЗВАТ СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ

Предаването на знания и умения от поколение на поколение е само една от водещите ценности на Wandfluh AG в Frutigen в Бернския край. Основана през 1946 г., семейният бизнес разработва, произвежда и разпространява иновативни хидравлични компоненти по целия свят. Всички работни операции при струговане, пробиване, фрезоване и шлайфане, които се извършват в  компанията, изискват високоефективна смазочно охлаждаща  течност – лесна работа за продукта ни Swisscool 8000.

 

 

В момента Wandfluh AG обучава 32 млади техници в осем различни професии в основната си сграда. С акцент върху „общата механика“ (16 от тях), компанията гарантира, че знанието ще бъде предадено на бъдещите поколения.

ПРОЕКТ ЗА ПРЕСОВАЩА МАШИНА
В края на четиригодишната програма, обучаемите изпълняват индивидуални проекти, които изискват от тях да прилагат широк спектър от уменията, които са научили. Аксиалните тръбопроводи – елементите в сърцевината на електромагнитния клапан – се „прегъват“ върху машини за огъване. Задачата е да се създаде машина за пресоване, която да направи процеса на пресоване по-лесен и по-надежден. Основавайки се на подробни чертежи, задачата на главния механик е да произведе базовия блок и адаптация заедно с други компоненти, като използва най-новото оборудване, включително фрезови машини и стругове с ЦПУ и CAM софтуер за производство на програми с ЦПУ.

ПРЕСОВАНЕТО Е ЗАВИНАГИ

Разбира се, нищо наистина не трае вечно, но пресоването – процес, при който два компонента се съединяват чрез физическа деформация – създава изключително трайна връзка. Парчетата се съединяват чрез фланци, компресиране, събиране или сгъване, което прави трудно нагънатите връзки. Функцията за пресоване на машината е да изпълнява кримпването с помощта на дванадесет хидравлични бутала. Работното им налягане е приблизително 300 bar.

7 КОМПОНЕНТИ ОТ 6 МАТЕРИАЛА
Проектът на бъдещия главен механик Томас Шранц, описан по-горе, всъщност е доста подобен на изграждането на прототипи. Нищо не съществува като стандартизиран производствен процес; всичко е ново. Седемте различни компонента на устройството за огъване, например, са направени от шест различни (стоманени) материали. Те изискват различни процеси да работят и един творчески подход след друг да се изпълни с наличното машинно оборудване.

НАЙ-ПРАВИЛНОТО Е : SWISSCOOL 8000
MOTOREX е надежден и иновационен партньор на Wandfluh AG в продължение на много години. Последното развитие на машинния флуид от MOTOREX е Swisscool 8000. Това, което прави Swisscool 8000 успешен, е неговата новаторска полимерна технология. Това високопроизводително универсално охлаждащо-смазочно средство осигурява перфектни резултати за всички процеси на обработка, дори и с трудни за работа материали.

ИНСТРУМЕНТ В ИЗПОЛЗВАНЕ
Днес пресоващата машина, построена от Томас Шранц, работи активно в монтажния етаж на Wandfluh AG. Неговият индивидуален проект не само демонстрира способностите си като бъдещ генерален механик, но и носи осезаема полза на центъра за обучение, което допълнително повишава стойността на неговата работа.

МОЖЕТЕ ДА ПОРЪЧАТЕ SWISSCOOL 8000 – 25L веднага и да се убедите сами в неговите качества.

Проверете

Машинна обработка на медицински части с Motorex Swisscut DECOMED HP-X с HSC-технология

Motorex DECOMED HP-X е директно масло за рязане, което е разработено специално за производството на ортопедични …

x
Този уеб сайт използва бисквитки. Повече информация. Затвори