неделя , 19 май 2024

Wandfluh AG in Frutigen

Описание

ЕДНО НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПОКАЗВА УМЕНИЯТА СИ

Предаването на знания и умения от едно поколение на следващото е само една от водещите ценности на Wandfluh AG във Фрутиген в Бернските гори. Основан през 1946 г., семейният бизнес разработва, произвежда и разпространява иновативни хидравлични компоненти по целия свят. Цялото струговане, пробиване, фрезоване и шлифоване, което се извършва в тренировъчния цех на компанията, изисква високоефективна смазочно охлаждаща  течност – точно работа за MOTOREX SWISSCOOL 8000.

Едно ново поколение показва уменията си
В момента Wandfluh AG обучава 32 стажанти в осем различни професии в основното си предприятие. С фокус върху „общата механика“ (16 стажанта), компанията гарантира, че знанията се предават на бъдещите поколения.

ПРОЕКТ ЗА КРИМПУВАЩА МАШИНА
В края на четиригодишната програма обучаемите изпълняват индивидуални проекти, които изискват от тях да прилагат широк набор от умения, които са научили. Аксиалните тръбопроводи – елементите в сърцевината на соленоиден вентил – се „кримпват“ на машини за кримпване. Задачата е да се изгради машина за кримпване, която да направи процеса на кримпване по-прост и по-надежден. Въз основа на подробни чертежи, задачата на стажанта на общия механик е да произведе основния блок и адаптацията заедно с други компоненти, като използва разнообразие от най-новото оборудване, включително CNC фрезови машини и стругове заедно с CAM софтуер за производство на CNC програми.

КРИМПОВАНЕТО Е ЗАВИНАГИ
Разбира се, нищо наистина не трае вечно, но кримпването – процес, при който два компонента се съединяват чрез физическа деформация – създава изключително издръжлива връзка. Частите се съединяват чрез фланциране, компресиране, събиране или сгъване, което прави гофрираните съединения доста трудни за разваляне. Функцията на кримпващата машина е да извършва кримпването посредством дванадесет хидравлични бутала. Работното им налягане е приблизително 300 бара.

7 КОМПОНЕНТА, ИЗРАБОТЕНИ ОТ 6 МАТЕРИАЛА
Проектът на бъдещия общ механик Томас Шранц, описан по-горе, всъщност е доста подобен на изграждането на прототип. Нищо не съществува като стандартизиран производствен процес; всичко е ново. Седемте различни компонента на кримпващото устройство, например, са направени от шест различни (стоманени) материала. Те изискват различни процеси за работа и един творчески подход след друг за изпълнение с наличното машинно оборудване.

ТОЧНО: SWISSCOOL 8000
MOTOREX е надежден партньор за смазване на Wandfluh AG, ориентиран към иновациите в продължение на много години. Най-новото развитие на флуида за обработка на MOTOREX е SWISSCOOL 8000. Това, което прави SWISSCOOL 8000 успешен, е неговата пионерска полимерна технология. Тази високоефективна универсална охлаждаща смазка осигурява перфектни резултати за всички процеси на обработка, дори и с трудни за обработка материали.

ИНСТРУМЕНТ В ИЗПОЛЗВАНЕ
Днес машината за кримпване, създадена от Thomas Schranz, е в активна експлоатация в монтажния цех на Wandfluh AG. Индивидуалният му проект не само демонстрира способностите му като бъдещ общ механик, но и донесе осезаема полза за центъра за обучение, повишавайки допълнително стойността на работата му.

Вие изпробвахте ли вече SWISSCOOL 8000 ?

x
Този уеб сайт използва бисквитки. Повече информация. Затвори